Low carb cibulové kroužky

Jelikož jsem vždy k hamburgerům dělala cibulové kroužky, takové, které tady  jsou i na stránkách zde, tak při posledním hamburgerování jsem chtěla nějaký, který by neměly mouku a přesto byly dobře obalený. Povedlo se.

Suroviny

  • cibule na kolečka
  • sůl a pepř
  • koření
  • vejce
  • dýňová mouka (může být přidaná i lněná, maková, petrželová)
  • lžička tapiokové mouky
  • olej (př. sádlo)

Postup

Začněte těstíčkem, chce trochu odležet, aby trochu zhoustlo a nasáklo. 2 vejce rozšlehejte s trochou vody, přidejte sůl, pepř a koření dle chuti (česnek, chilli apod.). Přidávejte po lžičce dýňové mouky, zamíchejte a sledujte, těsto by mělo mít konzistenci jako na palačinky, možná trošilinku hustší.

DSC_8836

Pokud je pořád řidký, přidejte další lžičku a tak postupujte až do skoro kýžené konzistence. Pak přidejte tapiokovou mouku. Jednu várku jsem dělala s ní, jednu bez ní, funguje oboje, ale s ní to těsto na té cibuli víc drží .

Těsto nechte odležet a nakrájejte si mezitím cibuli

DSC_8838

V malém kastrólku nebo na pánvičce rozpalte přiměřenou dávku tuku, cibule nesmí ležet na dně, musí prostě plavat.

Cibuli namočte v těstíčku a šup do oleje, pak stačí cca 1,5-2 minuty z každé strany a je hotovo.

DSC_8839

Cibule se mi obalily v pohodě a chutnaly dokonce velmi dobře, osobně jsem vůbec nečekala, že by to mohlo chutnat tak moc podobně, jako originál :-D

DSC_8840

DSC_8841

DSC_8842

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty, Zdravé a dietní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.