Halušky se zelím

Halušky dělám jen pro manžela, který je má rád, jí je však pouze se zelím a slaninou, brynzu nepojídá. Já nejím ani jedno.

SAM_3397Uznávám, že to není zrovna letní jídlo, už jen díky tomu, že by to chtělo moučnější brambory, než jsou ty nový…. přesto to jde a docela dobře…

  • 750g brambor
  • 250g mouka hladká
  • 1 vejce
  • sůl

Začnu oškrábáním brambor, jak typické :-D

SAM_3388Brambory nastrouháme na jemném struhadlu, nebo je nastrouhá robot

SAM_3390

Mezitím si dám do velkýho kastrólu vařit vodu

zasypu moukou

SAM_3391

a zjistím, že je to husté, protože nové brambory nepouští škrob a šťávu, proto trochu projedu tyčovým mixérem, aby to pustilo

SAM_3392těsto bude mít mírně kašovou konzistenci, nebude se však roztíkat

SAM_3393potom ihned zavářím halušky do vařící vody, mám na to pomocníka, nebo zvládnu i odsekávat nožem z prkýnka

SAM_3394

SAM_3395

Od doby, než začne voda znovu vařit počkám asi 4 minuty a halušku ochutnám, zda je už hotová, což by měla být….

Zcedím

SAM_3396

V jiným hrnci si osmažím cibuli a slaninu, jakmile je osmaženo, tak přisypu kysaný zelí a nechám oteplit

SAM_3389Servíruju navrch teplých halušků

SAM_3397

Dítě to nejí, má halušky s opraženou čerstvou strouhankou, kterou smíchám s cukrem.

SAM_3399

SAM_3398

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář