Gratinovaný lilek

Něco podobného jsem ochutnala v Tunisu v Italské restauraci a moc mi to chutnalo, tak jsem to začala dělat i doma

Suroviny

  • lilek
  • rajče
  • mozzarella
  • chedar
  • pepř, sůl, koření dle chuti
  • volitelně šunka nebo slanina

DSC_8817

Postup

Nejdřív si nakrájejte lilek na kolečka a osolte z obou stran, nechte aspoň 15 minut vypotit, aby pustil pryč případnou hořkost. Doporučuju lilek, který nemá moc semínek, bohužel někdy je mají i ty roztomilý malinký :-(

Potom lilek na grilu nebo pánvičce ogrilujte, aby byl vláčný, ale ne kašovitý.

Na pánvičce trochu orestujte rajčata se solí, pepřem, česnekem. Jen chvilku, aby byly teplý. V misce smíchejte s trochou sýra

DSC_8190

Já, jelikož dělám jen pro sebe a mám malou a celkem hlubokou misku, ze které se to pak blbě dává na talíř, tak si na spodek misky dám šunku, se kterou to jde pak líp vytáhnout

Takže dám šunku a na to začnu vrstvit. Dejte jako první vrstvu lilek, na něj trochu rajčat, natrhanou mozzarellu, zase lilek, rajčata a chedar s mozzarellou. Vše dle chuti.

DSC_8192

DSC_8822

Nahoru dát určitě mozzarellu, pěkně se opeče a chutná výborně.

Dejte do rozpálené trouby na 200* asi na 15 minut. Nechte vychladnout 5 minut a podávejte. Je to chutný oběd, co dokáže i celkem zasytit

DSC_8825

DSC_8196

DSC_8827

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.