Alobalový balíčky

Už si vůbec nepamatuju, kde tady ten nápad vznikl, je to však jídlo, které dělám poměrně často, protože je to celkem rychlý, ale zároveň chutný a myslím, že i celkem dietní a zdravý. Je to sice takový ,,Co dům dal“, ale zároveň je to pěkný barevný, žádnej shit

SAM_2980

Začíná to alobalem, viděla jsem to dělat už i v pečícím papíru, ale hliník je hliník, pečák mi nejde tak dobře utěsnit.

My doma máme větší porce, takže musím mít 2 kusy alobalu, který dám do kříže.

Nakrájím si brambory na plátky,maso na nudličky s kořením, mrkev na kolečka, cibuli, cibulku, bylinky, jakoukoliv nať, hrášek, kukuřici, prostě co komu chutná. Dostatečně prosolím a propepřím.

Naskládám to na alobal postříkaný olejem, protože jinak se k němu spodní vrstva brambor moc chytá. ještě lepší je předem brambory proprat od škrobu ve studené vodě

SAM_2979

SAM_2978

Zabalím do alobu, pořádně natěsno a dám péct do vyhřáté trouby asi na 190* na 30 minut.

SAM_2984

 Po vytažení z trouby opatrně otevřu, aby mě neopařila pára.

SAM_2985A můžeme podávat

SAM_2986

SAM_2980

SAM_2981Synova porce vyklopená na talíř až tak hezky nevypadá…. no co už, ale nikdy nic nezbude :-D

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, vaření, Zdravé a dietní. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář