Vymazlená dýňová polévka – recept

S podzimem přichází také sezónní potraviny. Jednou z nich je také dýně. Kromě jiného se dá z dýně udělat skvělá polévka. Je velmi oblíbená jak u dospělých tak u dětí. A v podzimních sychravém počasí zahřeje.

Jednou z variant jak vařit dýňovou polévku je osmažení cibulky v hrnci a následném přidání nakrájené dýně. Ta se poté vaří a na závěr se rozmixuje a dochutí. Druhou variantou je si dýni nakrájet na měsíčky, dát na plech, osolit, opepřit, přidat česnek a dát péct.

Vhodný je také česnekový olej. Peče se na 200 stupňů asi 20 minut. Poté je postup hodně podobný první variantě. V hrnci se osmaží cibulka, přidá se obsah pekáčku, na kostičky nakrájená jedna brambora a zalije se to vodou.

Vaří se to asi 20 minut. poté se to rozmixuje, dosolí, dopepří a přidá se troška smetany na zjemnění. Pak už stačí jen prohřát a servírovat. Přidat se můžou opražená dýňová semínka, na kostičky opražený chléb a kapka olivového oleje. Z dýně lze připravit také krémové dýňové rizoto.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang