Publikováno Napsat komentář

Superjemná paštika

Někdy manželovi paštiku koupím, je to nevyhnutelná nutnost, protože ji vyžaduje, ale třeba jen na jednu svačinu a té domácí je vždycky víc.

Dnes jsem si řekla, že už je zase na čase oprášit starej recept, ofouknout prach, zpolovičnit množství a pustit se do toho

 

Dnes dělám teda z půlky množství, což je takto:

1 cibule

5 stroužků česneku

500g kuřecích jater

panák koňaku, whiskey, brandy apod.

200 g másla

150 ml šlehačka( pro dietáře aspon smetana 10%)

sůl pepř

bylinky a koření dle chuti, např mandle apod

 

Na másle osmažíme cibulku a česnek

 

Na osmažené přidáme pokrájená játra, na větší kusy, aby se nám to nevysušilo

 

 

 

Smažíme asi 4 minuty a pak zalijeme panáčkem vybraného alkoholu

 

 

Necháme dále dusit asi 3-4 minuty

 

 

Jakmile se tekutina odpaří, máme vcelku hotovo, osolíme- dostatečně, protože paštika je vždy méně slaná, než jsme původně mysleli, nějak tu sůl vstřebáva, opepříme

 

 

V tuto chvíli je čas přendat celý obsah pánvičky nebo kastrolku do mixéru, v případě nouze si vystačíme i s tyčákem, nebo raději s takovou tou nádobou, co patří k tyčáku

 

 

Trochu promixujeme a pak přidáme máslo, co nám zbylo a nějaké koření dle chuti

Až je to důkladně promixováno, tak přidáme šlehačku

 

Mixujeme tak dlouho, až je z toho nevábně vyhlížející kaša

 

 

Potom nandáme do misek, skleniček. jak je komu libo

 

 

zalijeme rozpuštěným máslem, nebo sádlem

 

 

 

 

Necháme dobře vychladit v lednici

 

Jinak Vám přeji, abyste nebyli nenažraní jako já, a když už budete, tak olizujte nože od mixéru opatrněji, ať nepřijdete k úrazu 🙂

 

 

Dobrou chutičku!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..