fbpx

Super Tataráček tatarák

Je to ošemetná záležitost. Myslím, že se lidí dělí na dvě skupiny. Ta, co nedá na tatarák dopustit  a ta, co ho nevezme do pusy a ještě proti němu plánuje rychlý útok.

Nějak jsem se nenápadně s postupujícím věkem dostala z jedné skupiny do druhé. Kdyby mi někdo tak v 18-ti řekl, že mám dát do pusy syrový maso a ještě k tomu hovězí, tak ho pošlu do háje dost nevybíravým způsobem.

Dneska si tatarák dávám často a ráda. Doma se s pochopením moc nesetkám, asi tak 2x do roka je přijatej s nadšením 🙁

 

 

Pomineme moje chuťové preference a dáme si tam vše, co tam běžně patří

 

Začneme tím, že si naškrábeme hovězí maso. Samozřejmě, že správně by to měla být hovězí svíčková, jelikož neoplývám bohatstvím, tak se spokojím s hovězím zadním, klidně i předním. Tím, že maso nemelu, ale škrabu, tak se mi tam nedostane žádná šlacha apod.

Do pěkně naškrabanýho masíčka si vyklepneme jeden žloutek ( to je třeba panika mé mamky, ne syrový maso, ale ten žloutek, od té doby,co měla salmonelu, podotýkám, že ze smaženého vajca.)

Dávám koření zvlášť, aby si každý dal kolik čeho chce.

Na mističky teda rozdělím:

sůl

pepř

paprika

cibule

kečup

chilli

tabasko

hořčice

drcený kmín

 

Já si něco z toho i vynechám, něčeho dám víc. Manžel si tam nandá vše co mu do mističek nachystám, takže mu bych to klidně mohla rovnou zamíchat.

V rodině mé nejlepší kamarádky se do tataráčku dává např. i kari koření.

Manžel je moc malej jedlík, takže mu většinou zůstane zamíchaná směs. Druhý den to hodím na pánvičku ve formě jakýchsi karbenátků a prý jsou to nejlepší karbenátky, jaká kdy jedl. Žádná strouhanka, naškrabaný masíčko, asi to bude pravda:-)

 

Podáváme na krásných na oleji osmažených topinkách, který extra hojně potřeme česnekem

1 názor na “Super Tataráček tatarák”

  1. Pingback: Kolaudace | S blondýnou v kuchyni

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..