Scaloppini di vitello con funghi – recept

Spousta lidí je zamilovaná do italské kuchyně. Ta je známá používáním čerstvých potravin a jednoduchostí. Jedním takovým receptem jsou i telecí plátky masa s houbami. Tento pokrm se dělá také z kuřecího či hovězího masa.

Maso, které si člověk vybral se nakrájí na úplně tenké plátky. Není to úplně jednoduché, a proto je možné nakrájet maso na plátky hrubší a ty pak rozklepat natenko. Maso se osmahne na pánvičce. Takové tenké masíčko lze opéct i na elektrickém grilu. Chce to tak 4 minutky z každé strany, nebo dle výkonu grilu.

Poté si člověk nakrájí směs hub, pokud možno lesních. Z žampionu to nemá ani vůni ani chuť, jakou by to mělo dosáhnout. To stejné je i z hub koupených naložených jen ve slaném nálevu. Také to není ono. Lesní jsou lesní.

Na olej si člověk dá plátky česneku, který opeče. Na opečený česnek hodí nakrájené houby a zprudka orestuje. Zastříkne se to celé bílým vínem a posype petrželkou nebo pažitkou. Počká se, než se odpaří alkohol z vína, a poté se to podleje trochou vývaru.

Nakonec se směs odstaví z plotny a zamíchá se do ní asi 2cm plátek másla. Podává se na grilovaném masíčku a jako přílohu se volí buď vařené nebo pečené brambory. Milovníky italské kuchyně určitě také zaujmou těstoviny e Fagioli.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang