Publikováno Napsat komentář

SCALOPPINI DI VITELLO CON FUNGHI počeštěně

 

Po zhlédnutí několika dílů S Italem v kuchyni jsem byla skoro zamilovaná. láska dokonce neochladla ani když začal stále častěji servírovat ryby a jiný potvory z moře či řeky vytažený, který nepovažuji za vhodnou stravu pro moje bříško. nefascinovaly mě ani tak pokrmy, které  chystal, ale spíš celkový přístup,čerstvost a jednoduchost. některá jídla jsem si však oblíbila a představím vám jedno z nich poněkud upravené. originál najdete zde. mám vyzkoušený i originál z telecího masa,ale ten je pro mnoho z nás nedostupný buď cenově, nebo celkově k nekoupení.

Přišla tedy na řadu vepřová i kuřecí varianta. Řekla bych, že ta kuřecí je o dost podařenější. Osobně nic neumím nakrájet moc natenko a maso už vůbec ne, proto celé kuřecí prso prokrojím asi na třikrát, jakoby rozbalím a přes potravinářskou folii hodně tence rozklepu. určitě to jde i na pánvičce, já však na takové tenké masíčko používám elektrický gril. chce to tak 4 minutky z každé strany, nebo dle výkonu grilu.

 

nakrájíme si směs hub, pokud možno lesních. Z žampionu to nemá ani vůni ani chuť, jakou by to mělo dosáhnout.Zkoušela jsem i z hub koupených naložených jen ve slaném nálevě, no šlo to, ale lesní jsou lesní.

Takže na olej si dáme plátky česneku,který opečeme a dle origoreceptu vytáhneme, já si ho tam ale ráda nechám. hodíme nakrájené houby a zprudka orestujeme. Zastříkneme bílým vínem a posypeme petrželkou nebo pažitkou- něčím zeleným.

 

Počkáme, nedž se odpaří alkohol z vína a podlejeme trochou vývaru. myslím,že není třeba ničím zahušťovat,tak jen odstavíme z plotny a zamícháme asi 2cm plátek másla.

podáváme na grilovaném masíčku a jako přílohu volím buď vařené nebo pečené brambory.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..