fbpx

Low carb Piškotový dort

Low carb Piškotový dort

Low carb piškotový dort
Toto byl zase takřka průser. Velký boj, ono to totiž nefunguje jako klasický poměr na běžný dort z mouky. Odtučněná mouka totiž saje úplně jinak než běžná mouka. Pokud by tento piškot zachovával poměry běžného receptu na piškot, tak by byl jako kámen, prostě tuhá drobivá hrouda. Vyzkoušeno na vlastní kůži, a to ne jen jednou 😀
Ale nakonec se povedlo. Tento piškotový dort je lehký, nadýchaný a velmi chutný.

Suroviny

Na dort:

5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)

100 g vřelé vody

75 g vlašské odtučněné mouky

15 g PDP (prášek do pečiva)

80 g erythritolu

 

Na náplň:

500 g mascarpone

50 g erythritolu

85% čokoláda a lesní ovoce na ozdobení

 
 

 Suroviny kupuji na Vital Country

Postup

Troubu si rozpalte na 180 °C na konvenční ohřev (horní + dolní spirála).

Bílky oddělte od žloutků.

Bílky vyšlehejte v robotu se šlehacím hákem s erythritolem do tuhého sněhu.

Po jednom na malou rychlost přišlehávejte žloutky, nakonec přilijte vřelou vodu.

Jakmile jsou všechna vejce zapracována, přisypte vlašskou mouku a ručně jemně promíchejte.

Směs dejte do dortové formy o průměru 26 cm.

Pečte na 180 °C 10 minut. ztlumte na 160 °C a pečte piškot ještě 30 minut. Kontrolujte špejlí.

Po upečení nechte dost vystydnout a prokrojte.

Na náplň smíchejte mascarpone s erythritolem, dort promažte a ozdobte lesním ovocem.

Vrch dortu pocákejte rozpuštěnou čokoládou.

 

Vyzkoušejte i tyto skvělé sušenky Crinkels / cookies.

 

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..