Low carb Piškotový dort

Toto byl zase takřka průser. Velký boj, ono to totiž nefunguje jako klasický poměr na běžný dort z mouky. Odtučněná mouka totiž saje úplně jinak než běžná mouka. Pokud by tento piškot zachovával poměry běžného receptu na piškot, tak by byl jako kámen, prostě tuhá drobivá hrouda. Vyzkoušeno na vlastní kůži, a to ne jen jednou 😀
Ale nakonec se povedlo. Tento piškotový dort je lehký, nadýchaný a velmi chutný.
Ale nakonec se povedlo. Tento piškotový dort je lehký, nadýchaný a velmi chutný.

Suroviny
Na dort:
5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
100 g vřelé vody
75 g vlašské odtučněné mouky
15 g PDP (prášek do pečiva)
80 g erythritolu
Na náplň:
500 g mascarpone
50 g erythritolu
85% čokoláda a lesní ovoce na ozdobení
Suroviny kupuji na Vital Country
Postup
Troubu si rozpalte na 180 °C na konvenční ohřev (horní + dolní spirála).
Bílky oddělte od žloutků.
Bílky vyšlehejte v robotu se šlehacím hákem s erythritolem do tuhého sněhu.
Po jednom na malou rychlost přišlehávejte žloutky, nakonec přilijte vřelou vodu.
Jakmile jsou všechna vejce zapracována, přisypte vlašskou mouku a ručně jemně promíchejte.
Směs dejte do dortové formy o průměru 26 cm.
Pečte na 180 °C 10 minut. ztlumte na 160 °C a pečte piškot ještě 30 minut. Kontrolujte špejlí.
Po upečení nechte dost vystydnout a prokrojte.
Na náplň smíchejte mascarpone s erythritolem, dort promažte a ozdobte lesním ovocem.
Vrch dortu pocákejte rozpuštěnou čokoládou.
Vyzkoušejte i tyto skvělé sušenky Crinkels / cookies.