Někdy manželovi paštiku koupím, je to nevyhnutelná nutnost, protože ji vyžaduje, ale třeba jen na jednu svačinu a té domácí je vždycky víc.
Dnes jsem si řekla, že už je zase na čase oprášit starej recept, ofouknout prach, zpolovičnit množství a pustit se do toho.
Co Kačka chutnala bylo:
1 cibule
3 stroužků česneku
250g kuřecích jater(byly z toho tři malý skleničky od efko okurčiček)
1 dcl červené víno.
100 g másla
150 ml šlehačka
sůl pepř
medvědí česnek
Na másle osmažíme cibulku a česnek
Na osmažené přidáme pokrájená játra, na větší kusy, aby se nám to nevysušilo
Smažíme asi 4 minuty a pak zalijeme v tomto případě 100 ml vína
Necháme dále dusit asi 3-4 minuty
Jakmile se tekutina odpaří, máme vcelku hotovo, osolíme- dostatečně, protože paštika je vždy méně slaná, než jsme původně mysleli, nějak tu sůl vstřebáva, opepříme
V tuto chvíli je čas přendat celý obsah pánvičky nebo kastrolku do mixéru, v případě nouze si vystačíme i s tyčákem, nebo raději s takovou tou nádobou, co patří k tyčáku
(já momentálně tento robot vyreklamovala, takže nádobka k tyčáku byla dostačující)
Trochu promixujeme a pak přidáme máslo, co nám zbylo
Až je to důkladně promixováno, tak přidáme šlehačku
Mixujeme tak dlouho, až je z toho nevábně vyhlížející kaša
Přimícháme nakrájený medvědí česnek.
Potom nandáme do misek, skleniček. jak je komu libo
zalijeme rozpuštěným máslem, nebo sádlem( momentálně jsem nezalévala)
Necháme dobře vychladit v lednici