Paštika pro Kačku – recept

V supermarketech lze samozřejmě zakoupit různé druhy paštik. Ta domácí je ale samozřejmě lepší. Lze si jí udělat do zásoby a pak už jenom vždy vytáhnout, když na ní člověk dostane chuť.

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 stroužků česneku
  • 250 g kuřecích jater
  • 1 dcl červené víno
  • 100 g másla
  • 150 ml šlehačka
  • sůl, pepř, medvědí česnek

Na másle se osmaží cibulka a česnek. Na osmažené se přidají pokrájená játra, na větší kusy. Smaží se asi 4 minuty a pak se to zalije 100 ml vína. Směs se nechá dusit asi 3-4 minuty. Jakmile se tekutina odpaří, je vcelku hotovo. Stačí osolit a opepřit.

Celý obsah pánvičky nebo kastrolku se přendá do mixéru. V případě nouze si lze vystačit i s tyčovým mixérem. Směs se promixuje, přidá se máslo a šlehačka. Směs se mixuje tak dlouho, až je z toho nevábně vyhlížející kaše.

Přimíchat se může také nakrájený medvědí česnek. Poté se směs nandá do misek nebo skleniček. Ty se zalijí rozpuštěným máslem nebo sádlem. Vše se nechá dobře vychladit v lednici. A jak si připravit domácí zvěřinovou paštiku?

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang