fbpx

Low carb Obal na smažený sýr, řízek, květák

Smažený řízek jsem dělala s touto směsí už víckrát, ale než jsem se odhodlala napsat tento příspěvek, chtěla jsem zkusit obalit hlavně i sýr  a když už jsem byla v tom, tak jsem to vzala rovnou i s květákem. Povedlo se úplně super. A musím říct, že normální trojobal na sýr mi dělá celkem problém. Běžně mi dokáže vytéct tak komplet, že mi zbyde jen obal... A to i přesto, že jsem vyzkoušela všechny známé fígle. Mrazit, obalovat víckrát apod. Jsem na to opravdu lempl.

Suroviny

50 g odtučněné slunečnicové mouky

40 g proteinu (90%)

20 g lahůdkového droždí

15 g odtučněné mandlové mouka

Postup

Opět je to velmi složité 🙂
Všechny suroviny smíchejte.
Maso, květák, sýr namočit v rozšlehaném osoleném vejci
Potom obalte ve směsi (sýr jsem udělala dvojmo) a smažte na pánvičce (květák jsem dělala ve friťáku).
Obal je krásně křupavý, bez jakékoliv pachuti, kompaktní, pěkně drží. Sýr byl obalený fakt lépe, než klasický a přitom vevnitř úplně krásně tekl.