fbpx

Low carb Tiramisu

Toto Tiramisu jsem dělala nedávno na naši lowcarb párty, a teď opakuju pro bratra k narozeninám, takže jsem konečně mohla změřit a počítat všechno, aby z toho vznikl recept a ne jako vždy, když dělám vše od oka 😀

DSC_1854 (2)

Nejlepší je začít ,,piškotama“ jelikož se to bude péct a chladnout

oopsie piškoty

 6 vajec

200g creamcheese

sladidlo

prdopeč

Vyšleháme bílky s prdopeč do tuhého sněhu. Žloutky vyšleháme s creamcheese a sladidlem. Potom jednoduše smícháme, zlehka a dáme péct na 200 st. asi na 12 minut

DSC_2023

DSC_2024

DSC_2025

DSC_2026

DSC_2027

Upečenou placku necháme vychladnout, pokud možno na mřížce, ať se nám nezapaří

Jakmile je chladná, můžeme ji nakrájet podle velikosti naší formy, nebo plechu na proužky (piškoty)

DSC_2029Mezitím si vyšleháme krém.

Krém:

700g mascarpone

100g creamcheese

245g zakyska

2 žloutky

sladidlo

Do hotového zamícháme zlehka ušlehanou šlehačku, ze dvou balení

DSC_2028

DSC_2033

DSC_2038

Jdeme si zahrát na sochaře a naskládáme vrstvy tiramisu

Nakrájené plátky oopsie piškotů máčíme do silnýho kafe a skládáme do formy

DSC_2030

DSC_2034

DSC_2031Na tuto vrstvu nandáme krém

DSC_2033Další vrstva jsou opět máčené piškoty v kafi a pak druhá vrstva krému

DSC_2039

Když máme vše spotřebováno, tak šoupneme formy do lednice.

Po zkušenostech bych řekla, že toto psané množství je na 14 porcí. Tak si množství podělte podle potřeby

Nutriční hodnoty:

celá dávka- 24600 KJ; 92g B; 42g S; 593g T

1 porce(1/14)- 1757 Kj; 6,5g B; 3g S; 42g T

 

DSC_1849

DSC_1854 (2)

 

Necháme uležet v lednici aspoň 7 hodin a před podáváním hojně posypeme kakaem

Dobrou chuť