fbpx

Low carb TACOS

Tento recept jsem si zapsala už velmi dávno. Jenomže už nevím odkud. Napsala jsem si jen suroviny, bez množství. To mi ani nevadilo, protože si stejně musím udělat věci po svým. Kdysi jsem dělala taco jen ze sýrů. Bylo fajn, ale konzistence pro mě nebyla úplně ideální.

Suroviny

150 g mraženého listového špenátu
200 g strouhaných sýrů (gouda, chedar apod.)
4 vejce
40 g odtučněné mandlové mouky
50 g odtučněné slunečnicové mouky
60 g lupinové mouky
1 lžička soli
pepř, sušený česnek… dle chuti

Postup

Špenát rozpusťte na pánvičce s troškou vody, osolte, očesnekujte, nechte úplně vystydnout.
Vejce rozmíchejte, přidejte koření a strouhaný sýr.
Přidejte všechny mouky a promíchejte, vznikne těsto, které je celkem husté, ale stále kašovité, jen z něj nevytíkají vejce.
Na plech lžící nebo tvořítkem na kopečky zmrzliny dělejte kopečky.
Mokrou rukou roztáhněte (rozmáčkněte) do tenka, na kulatý tvar.
Pečte cca 10 minut na 190 °C.
Poté plňte náplní dle chuti. Já mám kuřecí maso, sýr, čerstvou zeleninu a pikantní dip.
Spíchněte párátkem a podávejte.