fbpx

Low carb Šťavnaté kuřecí

Dnes tady vlastně vůbec nejde o recept. O recept jako takový. Jde o to, že dostávám často spoustu dotazů, jak je možné, že moje kuřecí maso na pánvičce je stále šťavnatý, není to vysušená podrážka, jak už se to u kuřecího, mnohdy i v restauraci od profíka, stává. Není to žádný wau efekt, spíš jen postup, který přivede šťávu i do tvé kuchyně a ty budeš za hvězdu.
Sama bych si kuřecí nikdy v hospodě nedala, protože letité zkušenosti mluví za vše.

Převážně dostanete na talíř utrápené maso, které je skoro nepoživatelné.

Je tedy fakt, že celkově kuřecí maso nevyhledávám, protože není chutné, je bez chuti a takové mdlé.

Miliony lidí však zase dávají kuřecímu přednost. I tomu vysušenému, protože ho neumí správně udělat.

Takže ode mne jen malá rada, jak to dělám já, aby suché nebylo.

Nejdůležitější surovina je v tomto případě kuřecí prso. Může být s kůží, nebo bez kůže. V postupu je to jedno, v chuti určitě vítězí to, které má na sobě kůži. Dále nějaké koření, dle chuti, osobně dávám jen pepř a sůl.

Jdeme na to. Prso je nutno očistit od zbytku blan, od zapomenutých malých kostiček. Prso osolte a opepřete z obou stran.

Pánvičku rozpalte na střední teplotu, ne naplno, ale nechte ji takto žhavit aspoň 5 minut.

Celé kuřecí prso poolejujte a dejte na rozpálenou suchou pánvičku. Trochu zvýšte teplotu a restujte z každé strany do opečené barvy, cca 3 minuty.

Mezitím rozpalte troubu úplně naplno (elektrická). Maso mezitím trochu vychladne, což je plus.

Do masa píchněte teploměr do trouby, nastavte na 65-70 °C, kloním se k 65 °C, běžně je prý bezpečnější 70 °C.

Jakmile teploměr zapípá, je hotovo. Pokud není k dispozici teploměr, čas je cca 10 minut, maso. Musí na dotek ještě pružit. (teploměr se dá koupit např. V Tesco za cca 250, - a určitě se v kuchyni využije).

Maso nechte odležet cca 5 minut a pak příčně krájejte na kousky.

V mase je spousta šťávy, při zmáčknutí teče ven, žádná vysušená podrážka