Low carb „Smažený“ květák

Smažený květák v klasické verzi bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Když jsem ochutnala tento, hned jsem na ten běžný zapomněla. Vážně. Nekecám! Tento květák chutná úpně stejně jako klasický ve strouhance a možná ještě trochu lépe.

Suroviny
1 větší květák
3 vejce
100-150 g parmezánu
sůl
(volitelně křupky z prasečích kůží)
Postup
Květák rozeberte na střední růžičky a v osolené vodě trochu povařte. Nesmí se rozvařit, musí zůstat polotvrdý, proto je nutné mít růžičky přibližně stejně velikosti.
Květák sceďte, nechte aspoň 15 minut oschnout.
Rozšlehejte vejce se solí a pepřem.
Parmezán nastrouhejte na jemném struhadle, nejlépe tzv. Microplane.
Květák protáhněte v rozšlehaných vejcích a obalujte ve strouhaném parmezánu , případně parmezánu smíchaném s podrcenýma křupkama.
Skládejte na plech vyložený pečící fólií, případně pečícím papírem.
Pokapte olejem.
Vložte do trouby rozpálené na 180 °C.
Pečte asi 15 minut, dokud nebude jedna strana zlatá, pak otočte a dopečte dozlatova i druhou stranu.

