fbpx

Low carb „Smažený“ květák

Smažený květák v klasické verzi bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Když jsem ochutnala tento, hned jsem na ten běžný zapomněla. Vážně. Nekecám! Tento květák chutná úpně stejně jako klasický ve strouhance a možná ještě trochu lépe.

Suroviny

1 větší květák

3 vejce

100-150 g parmezánu

sůl

(volitelně křupky z prasečích kůží)

Postup

Květák rozeberte na střední růžičky a v osolené vodě trochu povařte. Nesmí se rozvařit, musí zůstat polotvrdý, proto je nutné mít růžičky přibližně stejně velikosti.

Květák sceďte, nechte aspoň 15 minut oschnout.

Rozšlehejte vejce se solí a pepřem.

Parmezán nastrouhejte na jemném struhadle, nejlépe tzv. Microplane.

Květák protáhněte v rozšlehaných vejcích a obalujte ve strouhaném parmezánu , případně parmezánu smíchaném s podrcenýma křupkama.

Skládejte na plech vyložený pečící fólií, případně pečícím papírem.

Pokapte olejem.

Vložte do trouby rozpálené na 180 °C.

Pečte asi 15 minut, dokud nebude jedna strana zlatá, pak otočte a dopečte dozlatova i druhou stranu.