fbpx

Low carb Slané vafle

Zkoušela jsem recepty, kde se tyto vafle dělají jen z kombinace vajec, sýra a kypřidla. Neříkám, že by to nebylo jedlý, ale žádnéj wau efekt. Chutnalo to jako omeleta se sýrem. Vůbec se to nedalo přirovnat k nějakýmu pečivu, k něčemu, co vy si třeba člověk obložil jako sandwich. Nedovedla jsem si to představit ani jako podklad pro hamburger, nebo vejce Benedikt. Musely teda přijít pokusy s kombinací nějaké mouky, aby tam bylo něco na skus. Něco trochu na žvýkání, něco, co pěkně udrží oblohu.

Suroviny

5 vajec
140 g zakysané smetany
40 g proteinu
25 g lupinové mouky
15 g PDP (prášek do pečiva)
6 g soli (1 lžička)
35 g chedaru (nastrouhat)
35 g goudy (nastrouhat)
40 g voda

Postup

Není takřka co psát.
Všechny suroviny smíchejte, nechat odpočinout asi 5 minut.
Do vaflovače lijte cca 50 ml šufánek na každou vafli (cca 2 lžíce).
Pečte 4 minuty.
Obložte dle chuti, např. šunkou, sýrem, můžete udělat vejce benedikt…
Vznikne 12 vaflí