fbpx

Low carb skořicoví šneci (cinnamon rolls )

Low carb Skořicoví šneci (cinnamon rolls)

Toto bude na dlouho. Recept, jako takový, je na chvíli, ale popis bude na dlouho. Ale vynahradí to výsledek. Chuť je taková, jakou byste od skořicových šneků očekávali. I konzistence. Prostě jsou takřka dokonalí. Už je jen jedna o chlup lepší varianta. A to je ta správně kynutá, kterou najdete v mé kuchařce. Přišel nápad a taky jeho uskutečnění. Bylo to jednoduché, těsto bylo trochu patlavé, ale dalo se s ním normálně pracovat. Problém byl, až bylo dopečeno. V troubě se šneci celkem roztekli, a byli z toho spíš takové placičky. Výborné, ale placičky.

Druhý den tedy nastal další pokus. Tentokrát jsou z toho opravdu šneci. Ale stejně mi chutnalo víc první těsto. Takže vám nabízím obě varianty. První je trochu kypřejší a chutnější, ale vzhled trochu pokulhává. Druhé těsto je kompaktnější, vzhled takřka ukázkový, chuť fajn, ale pro mě je trochu tužší, víc žvýkací, což zase možná víc připomíná běžné pečivo.

Zkuste a rozhodněte se podle sebe.

Suroviny (placatější, pro mě chutnější)

120 g strouhané mozzarelly z pytlíku

155 g žervé(lučina, palouček apod.)

35 g odtučněné mandlové mouky

30 g jemně mletých mandlí

20 g lupinové mouky

20 g proteinu (90%)

20 g lněné mouky (ne mleté lněné semínko)

50 g erytritolu

1 balíček sušených kvasnic

15 g PDP

špetka soli
1 vejce

Suroviny (pevnější těsto)

130 g strouhané mozzarelly z pytlíku

155 g žervé

50 g odtučněné mandlové mouky

35 g jemně mletých mandlí

30 g lupinové mouky

30 g proteinu (90%)

25 g lněné mouky (ne mleté semínko)

1 balíček sušených kvasnic

15 g PDP

špetka soli

1 vejce

Suroviny náplň

150 g másla
50 g erytritolu
2 lžíce skořice
Vše smíchejte na pánvičce, rozpusťte. Nechte mírně vychladnout, aby konzistence byla cca jako tavený sýr.

Postup (pro obě varianty)

Mozzarellu rozpusťte s žervé na pánvičce, případně v mikrovlnce.
Všechen zbytek surovin smíchejte v robotu s hnětacím hákem.
Do rozmíchaného těsta rychle vmíchejte rozpuštěnou mozzarellu s žervé.
Hnětejte ještě cca 5 minut.
Těsto bude lepivé v obou variantách (v první víc).
Z těsta udělejte kouli, dejte do sáčku a chlaďte v lednici minimálně hodinu.
Potom krájejte malé kousky a rozválejte je na pruhy.
Pruhy pomažte mírně vychladlou náplní (skořice, erythritol, máslo).
Zamotejte do rolády jako na šneky.
Dejte na plech a mírně rozmáčkněte.
Pečte 20 minut na 180 °C.