fbpx

Low carb quesadilla

Low carb Quesadilla

Po mnohých LC pokusech o tortillu, ať už k naplnění a zamotání, nebo jako quesadilla, jsem to skoro vzdala. Proběhla varianta lněná semínka, varianta jako na palačinky- mascarpone, vajíčka, varianta kokosová mouka a mnoho bílků... Bylo jich vážně dost. Jenomže já jsem blázen, co se nevzdává, dokážu něco dělat i 15 x, než se to povede, i kdybych už to nikdy nechtěla dělat a jíst, tak to musím zdolat 😀 A tak vznikly nakonec tyto placky. Kombinací různých receptů, převážně USA, různých poměrů a pokusů

Suroviny

120 g kokosové mouky (kupuju takovou, která má sacharidy kolem 20 g)

4 lžíce psyllia (předem ještě projedu v mixéru, ať je co nejvíc sypké)

115 g másla (rozpusťe do polotekuta, ale ne do varu)

470 g horké vody (cca 65 °C)

koření dle chuti – sůl, pepř, kari, česnek,chilli (doporučuju nešetřit, aspoň tedy já dala málo a nasládlý kokos byl pro mě trochu moc výrazný)

Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Suché suroviny pořádně promíchejte, nejlépe v robotu z hnětacím hákem.

Postupně za chodu přilijte rozpuštěné máslo. Promíchejte, až vznikne taková jakoby drobenka.

Naráz nalijte horkou vodu a nechte pořádně promíchat.

Těsto vytáhněte a uhňácejte do jakéhosi válečku.

Nechte odpočinout asi 10 minut, aby se pořádně nasákly všechny suché suroviny.

Poté rozkrájejte na stejně velké kusy, mělo by jich být 8, ale může jich být víc i míň podle požadované velikosti výsledné tortilly.

Kuličku těsta dejte mezi 2 pečící papíry a rozválejte na hodně tenko (pečící papír je nutno víckrát vyměnit, protože se po několika kusech začne dost krabatit).

Po vyválení vykrojte do požadované velikosti (např. pokličkou, talířem atd. dle velikosti pánvičky).

Na středně rozpálenou pánev kapněte kapku oleje (opravdu jen kapku) a položte vykrojenou tortillu. Pečte z jedné strany cca 1 minutu, otočte a dopečte zase 1 minutu.

Ze zbytku odřezků těsta zase mezitím udělejte podobně velké kuličky, měly by být 2-3 a pokračujte do vyčerpání těsta.

V případě tortill na zabalení naplňte dle chuti a případně dejte zapéct, jako quesadilla… nasázejte suroviny na oblohu + sýr a zapečte v kontaktním grilu, případně na pánvičce se zatížením, např. talířem, z obou stran.

Rozkrájejte na výseče jako pizzu, přidejte dip dle chuti.