fbpx

Low carb plněná vejce

Low carb Plněná vejce

Jsou fakt chutná, super se hodí na rychlou svačinu, na ozdobu stolu při oslavách apod. Výroba není pracná, využít se dá i pár „zbytků", co už by na samotné jídlo nestačily množstvím.

Suroviny

7 vajec

2 lžíce hořčice (dávám obyč, ale může být jakákoliv, dle chuti)

200 g paloučku, lučiny, creamcheese apod.

100 g másla
3 plátky šunky (případně prosciutto, slanina)

bylinky dle chuti (tymián,pažitka, bazalka)

sůl, pepř, špetka chilli

kousek červené papriky, jarní cibulky, pažitky (na ozdobu)

Postup

Vejce uvařte ve vodě (buď 7-8 minut varu, nebo, jak dělám já, dám do studené vody, přivedu k varu, zakryju pokličkou, vypnu,nechám 10 minut dojít ).

Vejce nechte vystydnout ve studené vodě (já zcedím, pod pokličkou zatřepu kastrólem, aby se porušila trochu skořápka, zaliju studenou vodou. Lépe se pak loupou,protože se pod porušenou skořápku dostane voda) a oloupejte.

Vejce podélně rozpulte a vydlabejte do misky žloutky.

Ke žloutkům přidejte lučinu,hodně povolené, klidně i polorozpuštěné máslo.

Vidličkou rozmačkejte až do kašovité konzistence (možno i šlehačem).

Přidejte hořčici  sůl, pepř, bylinky a koření a promíchejte, nechte ztuhnout (cca 15 minut).

Celou směs dejte do zdobícího sáčku a stříkejte do vydlabaných půlek bílků.

Dozdobte kousky červené papriky, pažitkou, natí z jarní cibulky.