fbpx

Low carb Pita

Tato pita měla fakt nečekaný úspěch. Jak to bývá ,alespoň u mě, s LC pečivem a podobným, tak někdy je z toho nakonec něco jinýho, nebo to nedrží a trhá se atd. Proto jsem už předem do toho šla s tím, že se to určitě nenafoukne a nepůjde naplnit, že to sníme jako placky 😀
Ale ono se to nafouklo a doopravdy povedlo. Chutná svačina do ruky, i na cesty.

Suroviny

105 g mandlové mouky (případně jemně mletých mandlí)

45 g kokosové mouky

2 lžičky psyllia (všichni ví, že ho nesnáším, ale je tady trochu potřeba, aby těsto zůstalo vláčné a pružné)

10 g PDP

1 lžička soli (případně koření)

150 g horké vody (ne vařící)

3 vejce

1 lžíce oleje

Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Do misky dejte všechny suché suroviny, pořádně promíchejte.

Do větší misky všechny mokré suroviny, pořádně promíchejte, nejlépe promixujte.

Do mokré misky přidejte suchou misku a promíchejte, aby bylo jednolité těsto.

Namočenýma rukama odebírejte kousky těsta, položte na folii, nebo pečící papír a rukou roztlačte na kruh, lepší mi přišel mírný ovál.

Těsto roztlačujte celkem tence, cca 3 mm.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 190°C.

Pečte 3 minuty a poté teplotu stáhněte na 160 °C. Dopékejte ještě 13-15 minut.

Po dopečení nechte odstát cca 5 minut a ještě za tepla rozkrojte napůl a příborovým nožem a pomocí ruky roztáhněte vrstvy od sebe.

Nesmíte placky přepéct, pak to jde hůř a praskají.

Naplňte si  dle libosti.

Měla jsem z tohoto množství 9 kusů, takže 18 plněných půlek.