fbpx

Low carb „panenka“ v ořechové krustě

Low carb Panenka v ořechové krustě

Tohle je taková falešná rychlovka. Hodí se k večeři, nebo na párty. Falešná je proto, že to není panenka, ale švindl. Švindl omylem, nedostatek zboží zavinil, že jsem měla v plánu panenku, všechno naplánovaný, jen koupit tu panenku. Nedostatkový zboží, očividně, lidi na svátky úplně bláznili. Dorazila jsem vzteklá domů a přemýšlela, co teď. Přišel nápad. Potřebovala jsem hubenou panenku, abych ji netýrala v troubě moc dlouho. Skvělé tedy posloužila kotleta přepůlená po délce.

Suroviny

1 kg vepřové kotlety bez kosti 
100 g směsi ořechů (kupuji v Lidlu)
2 lžičky tymiánu sušeného
sůl a pepř

Postup

Kotletu rozpulte po délce (stačil mi pak jen jeden kus).

Pořádně osolte a opepřete.

3/4 množství ořechů rozbouchejte v hmoždíři na drobné kousky (případně pobouchejte v pytlíku paličkou na maso). 1/4 množství rozmixujte na jemno.

Smíchejte na rovném povrchu dohromady.

Přidejte tymián a promíchejte.

Ve směsi vyválejte „panenku“ a pořádně směs přitiskněte.

Pečte v troubě na horní + dolní ohřev 35 minut na 185 °C

Po dopečení nechte chvíli odpočinout, cca 10 minut a nakrájejte na tenké plátky.

Maso je krásně šťavnaté.

Podávala jsem s bramborou pečenou v alobalu a pálivým dipem (ano, brambora není úplně LC, ale pro mě nejmenší „zlo“).
Na párty lze na plátky masa dát trochu dipu, případně pesta.