fbpx

Low carb Mandlové sušenky

Low carb Mandlové sušenky

low carb mandlové sušenky
Jak jde o sladké, tak většina low carb strávníků nezná bratra. Chutě na sladké i cukroví sice částečně zmizí, ale přesto si každý chce občas něco dát.
Blíží se Vánoce a proto je tento recept na mandlové sušenky takový univerzální. Hodí se totiž nejen na uzobávání, když vás honí mlsná, ale hodí se právě jako vánoční cukroví. Skvěle zastoupí linecké cukroví. Mandle mu dodají ještě větší šmrnc. Dokonce není potřeba je ani slepovat, chutnají sladce po mandlové mouce i samostatně. Ovšem slepené dobrou domácí LC marmeládou, nebo kakaovým, případně ořechovým krémem budou chutnat všem. U nás doma se po nich jen zaprášilo. Nejvíc vtipné na tom je, že já jsem měla 2 kousky a užírat je chodil muž a syn, kteří se stravují konvenčně a nesnáší všechny low carb napodobeniny pečiva a sladkostí.

Suroviny

60 g povoleného másla

45 g erythritolu

180 g jemně mletých mandlí (tučná mandlová mouka)

5 g guarové gumy

 

 Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Všechny suroviny na těsto ručně zpracujte jako linecké cukroví, nebo si práci ulehčete a použijte nádobu s noži k tyčovému mixéru. Tzv. food procesor.

Těsto zabalte do igelitu a dejte odležet do lednice na 45 minut.

Po odležení kousky těsta vyvalujte mezi dvěma pečícími papíry a vykrajujte oblíbeným vykrajovátkem na cukroví.
Dejte péct do trouby vyhřáté na 175 °C na cca 7  minut do pěkné barvy.

Cukroví ztuhne při stydnutí.

Po vystydnutí můžete máček do čokolády a posypat kokosem, případně slepit marmeládou nebo krémem.

Udělejte si i Išelské

cukroví nebo skvělé třené linecké rohlíčky.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..