fbpx

Low carb Kuřecí rarášci

Je to skvělá varianta i pro ty, co třeba moc maso nemusí, nebo nemají rádi klasiku... flák masa na pánvi. Tady je vícero chutí, je to měkké, bez tuhých vysušených částí.... Oblíbené i u méněmasožravců. Já to miluju i studený, jen tak na honem do pusy.

Suroviny

1 kg kuřecího masas (prsní nebo stehenní, klidně i mix)

4 vejce

3 lžíce mandlové mouky (případně lněné)

jarní cibulka nebo pórek

80-100 g tvrdého sýra (gouda, ementál apod.), lze vynechat

koření dle chuti (chilli, rozmarýn, tymián)

sůl, pepř, sušený česnek

2 lžíce oleje na naložení masa + olej na smažení

Postup

Kuřecí maso nakrájejte na malé proužky, kostky, ale lepší jsou placaté nudličky.

Pórek nebo cibulku nakrájejte na kolečka.

Tvrdý sýr nastrouhejte nahrubo.

Vše smíchejte, osolte, opepřete, přidejte koření a 2 lžíce oleje.

Nechte odstát, naložte aspoň na 2 hodiny, klidně do druhého dne.

Potom přidejte 4 vejce, pořádně promíchejte, počkejte asi 10 minut, aby se trochu maso obalilo, natáhlo.

Přisypte po lžících mandlovou mouku.

Konzistence bude kašovitá, až se bude zdát, že to nemůže držet pohromadě.

Nechte odležet 10 minut, aby mouka nasákla.

Rozpalte na pánvi olej a lžící dávejte malé hromádky směsi, opravdu ve velikosti lžíce, bude to lépe držet při otáčení.

Smažte na středním plameni, dokud se spodní strana nezatáhne.

Opatrně obracečkou otočte a pomalu dosmažte i na druhé straně.

Tito rarášci jsou výborní teplí, jsou šťavnatí, plní chuti po koření a bylinkách, rozpadavé v puse. Měkké maso. 

Dají se s úspěchem jíst i studené, jako součást salátu, nebo jen tak na zakousnutí, např. jako rychlá svačina.