fbpx

Low carb Křehké rohlíčky do formičky

.Jak je o mně dobře veřejně známo, nejsem na sladký. Pro sebe bych vystačila s ořechy v pevné formě. Ale pro pár mých přátel jsem chtěla vyzkoušet pár cukroví v LC podobě. Receptů koluje spousta, i velmi podobných, částečně jsem z nich i vycházela, ale upřednostňuji levnější varianty, při zachování konzistence a chuti

Suroviny

130 g pomletých lískových nebo vlašských ořechů

30 g jemně mletých mandlí

15 g mandlové odtučněné mouky (tzv. Protein)

15 g lupinové mouky (pozor při alergii na luštěniny, arašídy… Možno nahradit další mandlovou odtučněnou, případně kokosovou)

20 g kakaa

50 g erythritolu (případně dle chuti)

špetka guarové gumy

2 vejce

130 g povoleného másla

40 g povoleného sádla

Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Všechny suroviny buď rozmixujte v nádobě k tyčovému mixéru (mám výkonný Kenwood), nebo ručně zpracujte.

Těsto je hodně patlavé, ale není třeba se bát.

Těsto dejte minimálně na 2 hodiny vychladit.

Po vychlazení v ruce ušoulejte malý rohlíček a natlačte do formičky.

Plech s formičkami nechte chvíli vychladit , mezitím rozpalte troubu na 180 °C .

Pečte cca 10-12 minut na 180 °C, horní a dolní ohřev, případně v půlce snižte teplotu a pusťte horkovzduch (kontrolujte, každá trouba peče jinak, spíš dle vůně, než konzistence, dokud jsou teplé, tak jsou i měkké).

Po dopečení nechte úplně vychladnout.

Vyklepněte z formiček (jde to celkem ok, špatně vyklepnout šlo asi jen 6 kusů z 50).

Rohlíčky jsou kypré a křehké.

Hotové namáčejte v čokoládě, nebo slepujte krémem.

Budu lepit krémem o víkendu (pravděpodobně karamelovým).