fbpx

Low carb Játra (i jiné maso) v těstíčku

Miluju játra na všechny způsoby. Vím, že se lidi dělí na 2 skupiny. Jedna játra nenávidí, jedna miluje. Patřím do té zamilované skupiny. Tato játra v těstíčku jsou úžasný. Játra zůstanou krásně měkká, kyprá a mňam. Těstíčko je chutné, celkem dobře drží a plně nahradí smažená játra ve strouhance. Když doma dělám jítra, tak se vždy dočkám otázky... a budou v těstíčku? To je totiž láska mýho genetickýho materiálu.

Suroviny

Játra (případně i jiné maso)
2 vejce
1 vrchovatá lžíce lněné mouky
1 vrchovatá lžíce lupinové mouky
1 vrchovatá lžíce odtučněné mandlové mouky
150-180 g vody
sůl, pepř, + koření dle chuti (chilli, zázvor, bylinky)
2 lžíce sojovky

Postup

Všechny suroviny mimo játra rozmíchejte na kompaktní těstíčko.
Nechte 10 minut odležet, aby se vše správně nasáklo a propojilo.
Do těstíčka naložte všechna játra.
Rozpalte olej na pánvičce.
Obalená játra postupně smažte z obou stran (na každé straně cca 4 minuty).
Doporučuju alespoň napůl přikrýt pokličkou (v takové úpravě játra praskají ještě více, než obvykle).
Podávala jsem s dýňovou kaší, vy si vyberte přílohu dle chuti. Skvěle funguje pečený květák, mrkvové hranolky a jiná zeleninová příloha.