fbpx

Low carb corndog

Low carb Corndog

Je to dobré, dobře se to dělá, na párty možná i ideální. Dětem i dospělým chutnalo. Já osobně mám problém s párkem, nemám ráda párky, příště tam napíchnu kus masa 😀 Pravděpodobně to bude izdravější, i přesto, že když už párky, tak si kvalitu sakra vybírám. Možná by se do toho hodil i sýr, asi ne obyčejný, co se rozteče a tedy i vyteče (aspoň mně). Dovedu si to přestavit například s Halloumi sýrem obaleným ve slanině, mňam.

Suroviny

6 kvalitních vysokomasých párků, přepůlených svisle, aby jich bylo 12

3 vrchovaté lžíce syrovátkového proteinu (whey izolát 90%)

2 vrchovaté lžíce mandlové nebo slunečnicové mouky

1 malá lžička guarové, případně xantanové gumy

1 lžička soli

2 lžičky PDP

1 vejce

30 ml perlivé vody

olej na smažení

špejle na napichování

Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Rozmíchejte všechny suché ingredience a přidejte mokré ingredience.

Pořádně rozmíchejte do husté kašičky, konzistence asi jako na palačinky (v případě potřeby přidejte vodu, nebo protein).

Párky přepulte svisle, aby vzniklo 12 malých párků a napíchejte do nich špejle.

V malé pánvičce, nebo kastrůlku rozpalte olej asi na půl plynu, nesmí být úplně žhavý, ale ani studený, cca 140 °C (pravděpodobně by mohlo být i ve fritéze, ale já si ji nechci špinit odkapaným těstíčkem).

Napíchané párky omočte pořádně v těstíčku (nejlépe jde, když se těstíčko nalije do sklenice).

Postupně smažte v oleji, z každé strany cca necelou minutu.

Nechat odkapat na ubrousku, který odsaje přebytečný tuk.

Nejlépe teplé ihned sníst, ale chutná i studené.