fbpx

Low carb Čokoládový roláda

Kakaová roláda, která mívá úspěch i u sacharidožroutů. Nevyjde moc draze, dobře se dělá, dá se v klidu zamotat, těsto se neláme. Hodí se na sváteční i běžný stůl. Je opravu krásná, úhledná.

Suroviny

5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)

50 g erythritolu (případně dle chuti) +50 g do krému

3 vrchovaté lžíce holandského kakaa

1 vanička tvarohu (250 g)

1 x mascarpone (250 g)

Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Bílky s jednou várkou erythritolu vyšlehejte do tuha.

Po vyšlehání po jednom zašlehávejte žloutky.

Do výsledné pěny vmíchejte opatrně kakao.

Vylijte  na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete do hladka.

Vložit do trouby vyhřáté na 180 °C, při zapnutém horním a dolním tělese (bez větráku, bez horkovzduchu, pak těsto moc vysychá).

Pečte 7 minut (dle trouby, hlídejte).

Placku vytáhněte, sundejte z plechu, nahoru dejte druhý pečící papír a přitiskněte. Otočte, teď papír, na kterém se peklo, bude nahoře.

Papír, který je teď nahoře (ten, na kterém se peklo) opatrně sloupněte a znova položte na těsto.

Takhle s oběma papíry zamotejte jako roládu a nechte vychladnout.

Tvaroh, mascarpone a erythritol vymíchejte a potřete jím plát studené rolády.

Zamotejte, nechte vychladit.

Teď už stačí jen nakrájet a jíst :-D.