Kakaová roláda, která mívá úspěch i u sacharidožroutů. Nevyjde moc draze, dobře se dělá, dá se v klidu zamotat, těsto se neláme. Hodí se na sváteční i běžný stůl. Je opravu krásná, úhledná.
Suroviny
5 vajec (bílky a žloutky zvlášť)
50 g erythritolu (případně dle chuti) +50 g do krému
Bílky s jednou várkou erythritolu vyšlehejte do tuha.
Po vyšlehání po jednom zašlehávejte žloutky.
Do výsledné pěny vmíchejte opatrně kakao.
Vylijte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete do hladka.
Vložit do trouby vyhřáté na 180 °C, při zapnutém horním a dolním tělese (bez větráku, bez horkovzduchu, pak těsto moc vysychá).
Pečte 7 minut (dle trouby, hlídejte).
Placku vytáhněte, sundejte z plechu, nahoru dejte druhý pečící papír a přitiskněte. Otočte, teď papír, na kterém se peklo, bude nahoře.
Papír, který je teď nahoře (ten, na kterém se peklo) opatrně sloupněte a znova položte na těsto.
Takhle s oběma papíry zamotejte jako roládu a nechte vychladnout.
Tvaroh, mascarpone a erythritol vymíchejte a potřete jím plát studené rolády.
Zamotejte, nechte vychladit.
Teď už stačí jen nakrájet a jíst :-D.
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím