fbpx

Low carb Alsaský cibulový koláč

Low carb alsasky cibulový koláč
Cibulový koláč v klasickém provedení mají rádi snad všichni. Pár pokusů na LC variantu už proběhlo, ale pořád to nějak nebylo úplně ono.
Až teď. Pokus klapl, není to úplně ohebné a měkké. Je to tenké a celkem i křupe.

Tento cibulový koláč chutná po cibuli a slanině, voní úplně božsky. Jen to píši, už bych se zase zakousla. Zkuste si ho i vy, věřte, že nebudete litovat a tento cibulový koláč se stane ozdobou vaší párty.

Suroviny

200 g strouhaného sýra (gouda, emantál, eidam)

250 g tvarohu ve vaničce (tučný)

60 g jemně mletých mandlí

3 vejce

Sůl, pepř

4 vetší cibule

100 g slaniny na kostičky

100 g zakysané smetany

3 stroužky česneku

 

 Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

V robotu rozmixujte vejce s tvarohem, přidejte strouhaný sýr.

Přidejte mleté mandle a promíchejte hákem.

Rozetřete na plech s pečícím papírem a pečte na 180 °C asi 10 minut.

Mezitím smíchejte zakysku s prolisovaným česnekem.

Slaninu a cibuli orestujte.

Předpečené těsto potřete zakyskou, posázejte cibulí a slaninou.

Dejte péct ještě na cca 10-15  minut do pěkné barvy.