Jelikož jsem vždy k hamburgerům dělala cibulové kroužky, takové, které tady jsou i na stránkách zde, tak při posledním hamburgerování jsem chtěla nějaký, který by neměly mouku a přesto byly dobře obalený. Povedlo se.
Suroviny
- cibule na kolečka
- sůl a pepř
- koření
- vejce
- dýňová mouka (může být přidaná i lněná, maková, petrželová)
- lžička tapiokové mouky
- olej (př. sádlo)
Suroviny Kupuji na Vital Country
Postup
Začněte těstíčkem, chce trochu odležet, aby trochu zhoustlo a nasáklo. 2 vejce rozšlehejte s trochou vody, přidejte sůl, pepř a koření dle chuti (česnek, chilli apod.). Přidávejte po lžičce dýňové mouky, zamíchejte a sledujte, těsto by mělo mít konzistenci jako na palačinky, možná trošilinku hustší.
Pokud je pořád řidký, přidejte další lžičku a tak postupujte až do skoro kýžené konzistence. Pak přidejte tapiokovou mouku. Jednu várku jsem dělala s ní, jednu bez ní, funguje oboje, ale s ní to těsto na té cibuli víc drží .
Těsto nechte odležet a nakrájejte si mezitím cibuli
V malém kastrólku nebo na pánvičce rozpalte přiměřenou dávku tuku, cibule nesmí ležet na dně, musí prostě plavat.
Cibuli namočte v těstíčku a šup do oleje, pak stačí cca 1,5-2 minuty z každé strany a je hotovo.
Cibule se mi obalily v pohodě a chutnaly dokonce velmi dobře, osobně jsem vůbec nečekala, že by to mohlo chutnat tak moc podobně, jako originál 😀