fbpx

Low carb česnekový flatbread

Low carb Česnekový flatbread

Tento flatbread je vhodný na nakrájení jako tyčky, třeba na nabírání dipu, pokud se nepoužije prdopeč, pokud ano, je mírně kypřejší, spíše jako pečivo.

Suroviny

220 g strouhané mozzarelly (z pytlíku)

50 g cremchesse (lučina, palouček…..)

60 g mandlové mouky (nebo mletých mandlí)

20 g kokosové mouky

1 lžička prášku do pečiva – volitelně, pro kypřejší těsto)

2 vejce

sůl, pepř, bylinky

česnek (drcený, s trochou vody a oleje)

50 g strouhaného sýra na posyp

Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Strouhanou mozzarellu, palouček, oba druhy mouky, sůl a pepř (volitelně prdopeč) smíchejte.

Varianta v mikrovlnce – dejte do misky do mikrovlnky na plný výkon cca na 2 minuty, v polovině doby promíchejte.

Varianta na pánvičce- nasypte na pánvičku a na malém plameni za stálého míchání rozpusťte (této variantě dávám přednost).

Po mírném zchladnutí zapracujte 2 vejce a vytvořte kompaktní hmotu.

Na plechu vytvořte placku vlhkýma rukama.

Posypte bylinkami (rozmarýn, tymián apod.).

Pečte ve vyhřáté troubě na 220 °C cca 15 minut (dle výkonu trouby, hlídejte).

V polovině doby pečení potřete rozdrceným česnekem smíchaným s trochou vody a oleje a posypte strouhaným sýrem.

Po vystydnutí nakrájejte na pruhy.