fbpx

Low carb Celerové rizoto

Rizoto, to normální, z normální běžné rýže, takové české, bylo vždy moje oblíbený jídlo. Miluju i to italské, bílé, s vínem a vývarem. Celer moc nemusím. Nevoní mi, nechutná... ALE !!!! V téhle úpravě mu to odpustím. A odpustila mu to i spousta mých hladových krků. Nejen moje kočičky, u kterých se předpokládá, že když chtějí jíst LC, tak si musí spoustu věcí odpustit a na další věci zvyknout. Ale toto rizoto vzal na milost i můj manžel, který nesnese málem ani kousek celeru v polévce.

Suroviny

1,5 kg celeru

2 mrkve

50 g hrášku

1 menší cibule

Zavařené domácí maso, případně od kvalitního výrobce (může být i tučnejší mleté), množství dle chuti

30 g sladké sypké papriky

olej (máslo, ghee)

sýr na servis (gouda, parmezán,ementál )

Postup

Celer oloupejte, nakrájejte na plátky a prožeňte strouhacím nástavcem na robot (hrubě), nebo v nádobě s noži k tyčovému mixéru.

Mrkev nakrájejte na kostičky.

Cibuli nakrájejte na drobné kousky.

Na oleji orestujte cibuli. Po orestovaní přidejte mrkev, restujte pomalu do mírného zabarvení.

Přidejte na pánvičku celer a projeďte olejem.

Zasypte paprikou, promíchejte, zalijte cca 150 ml vody.

Duste pod pokličkou do změknutí, přidejte hrášek, ke konci oddělejte pokličku, aby se odpařil zbytek vody.

Na druhé pánvičce orestujte maso.

Zamíchejte dohromady a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pečte asi 20 minut.

Servírujte posypané sýrem dle vašeho výběru.