fbpx

Low carb bulky (bez psyllia)

Low carb Bulky (bez psyllia)

Bulky ani jiné náhrady pečiva nevyhledávám. Jenomže někdy, například k hamburgerům, místo toastu, se občas hodí mít něco rychlého v záloze. Obzvlášť, když člověk vaří pro víc lidí.
Na těchto bulkách je super to, že když se dají péct do muffinového plechu, tak po nakrájení skvěle nahradí jakýkoliv knedlík. Tím, že je ze slunečnice a není „vyhoněný“ psylliem, tak chutná jako knedlík, převážně houskový, protože slunečnice se na slanou úpravu vážně hodí úžasně.

Bulky jdou použít i jako sandwich, případně jako příloha k omáčce . Na první pokus jsem postupovala jinak a bulka byla plná tvrdých neidentifikovatelných kousků (pravděpodobně tvrdé kusy cottage, čemuž moc nerozumím).

Suroviny

200 g cottage sýra

2 vejce

150 g slunečnicových semínek (pomletých na mouku)

sůl, drcený kmín

2 lžičky PDP

Suroviny Kupuji na Vital Country

Postup

Slunečnicová semínka promixujte na mouku (používám G21 perfect smoothie).

Vysypte do misky, přidejte sůl, kmín, prdopeč a promíchejte.

Ve smoothie makeru (případně tyčákem) rozmixujte vejce s cottage (včetně smetany, tedy celé balení).

Přidejte k sypké směsi a promíchejte.

Na plech vyložený pečící fólií klaďte lžící vyšší hromádky (dost se roztečou, je nutno nechat rozestupy).

Pečte na 180 °C 10 minut, ztlumte na 150 °C a dopečte ještě cca 6-8 minut.