fbpx

Low carb bagetky (i na chlebíčky )

Low carb Bagetky (i na chlebíčky)

Pečivo moc nepeču, snad jen pro pár lidí občas chleba, nebo bulky na hamburger. Toto je však prudce jedlé i pro mne. Receptů z podobných surovin existuje určitě spousta. Nevymyslela jsem ve spánku nějakou extra novinku, to určitě ne. Snažila jsem se vychytat poměry surovin a najít i cenově relativně dobře dostupné varianty. Bagetky půjdou ve větší velikosti v klidu i na menší chlebíčky. Je to regulérní pečivo, vůbec žádný psylliové nic (to nesnáším). Spíš je tužší, asi jako celozrnné pečivo.

Suroviny

270 g strouhané mozzarelly, nebo i jiného sýra (ze sáčku,už nastrouhaný)

100 g žervé, nejlépe Goldessa z Lidlu, nebo žervé, které není drobivé jako tvarohové, ale má spíš mazací konzistenci

60 g jemně mletých mandlí Kupuji na Vital Country

30 g mandlové odtučněné mouky

40 g lněné mouky (ne pomleté semínko)

20 g lupinové mouky

1/2 lžička guarové gumy

2 větší vejce

10 g PDP

1,5 lžicky soli

Postup

Na nepřilnavé pánvičce rozpusťte do tekutého stavu mozzarellu s žervé.
V misce smíchejte všechny suché suroviny, pořádně promíchejte.
Po rozpuštění na pánvičce vmíchejte sýry do misky se suchými surovinami.
Rychle zamíchejte a přidejte vejce.
Vytvořte těsto, nejde to úplně nejlíp, ale zpracovat co nejvíc do jednolité koule.
Ihned oddělujte kousky těsta a tvarujte bagetky (5-6 kusů, podle velikosti).
Pečte cca 25-35 minut (podle velikosti) v troubě na 190 °C.
Před krájením nechte úplně vychladnout (při stydnutí ještě vyschnou a trochu ztvrdnou).
Bagety jsou hodně syté, takže i žroutům stačí třeba půlka.

1 názor na “Low carb bagetky (i na chlebíčky )”

  1. Pingback: „Bramborový“ guláš LOW CARB - S blondýnou v kuchyni

Diskuse uzavřena.