fbpx

Low carb Alsaský cibulový koláč

Cibulový koláč v klasickém provedení mají rádi snad všichni. Pár pokusů na LC variantu už proběhlo, ale pořád to nějak nebylo úplně ono. Až teď. Pokus klapl, není to úplně ohebné a měkké. Je to tenké a celkem i křupe.

Suroviny

200 g strouhaného sýra

250 g tvarohu ve vaničce

60 g jemně mletých mandlí

3 vejce

Sůl, pepř

4 vetší cibule

10 g slaniny na kostičky

100 g zakysané smetany

3 stroužky česneku

 

Postup

V robotu rozmixujte vejce s tvarohem, přidejte strouhaný sýr.
Přidejte mleté mandle a promíchejte hákem.
Rozetřete na plech s pečícím papírem a pečte na 180 °C asi 10 minut.
Mezitím smíchejte zakysku s prolisovaným česnekem.
Slaninu a cibuli orestujte.
Předpečené těsto potřete zakyskou, posázejte cibulí a slaninou.
Dejte péct ještě na cca 10-15  minut do pěkné barvy.