fbpx

Květákové stromboli

Byl to žolík na výzvu, kterou celé prázdniny se snažím plnit. Dnes teda výzva splněna.

Recept jsem měla v merku už přes rok, až dnes na něj přišla řada. Bohužel už nevím, kde byl zdroj, byl to odkaz na FB někam na pinterest 😀

Stromboli je vlastně taková zamotaná pizza, stejně jako Calzone je pizza složená napůl 😀

DSC_8516

 

Suroviny :

  • půl květáku (3 hrnky)
  • 1 vejce
  • 50g eidam
  • sůl
  • rajčata
  • eidam
  • mozzarella
  • česnek
  • sůl a pepř
  • bazalka
  • šunka
  • nebo dle chuti

Postup:

Rozehřejeme si troubu na plný ceres (220)

Mezitím si květák v kutru rozmixujeme, dáme do nádoby vhodné do mikrovlnky, bez vody, jen tak suchý,a vlníme naplno 8 minut. ( pro nemajitele mikrovlnky… lze samozřejmě i uvařit, nebo dělat v páře, jen pak bude víc vody na vymačkávání)necháme vychladnout a vymačkáme co nejvíc to jde , v utěrce, plínce apod.

DSC_8507

Potom smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, osolíme. Hotovou hmotu mokrýma rukama natlačíme do placky (bude jedna placka) na plech, který jsme vystlali pečícím papírem, postříkaným olejem.

DSC_8508Dáme do vyhřáté trouby přesně na 10 minut a pak vytáhneme.

DSC_8509Necháme mírně vystydnout a můžeme zdobit podle chuti.

Já dala jako první vrstvu rajče rozdušené s česnekem, solí a pepřem, případně možno použít rajčatové pýré, pak vysokomasou šunku, eidam, mozzarellu a bazalku.

DSC_8511

Zamotá se úplně jednoduše, zvednutím kraje pečícího papíru (u mě opakovaná folie z Lídlu) a postupným motáním. Žádná věda 😀

DSC_8513Povrch mírně naskórujeme a dáme do té vyhřáté trouby péct ještě na 12 minut.

Po vytažení stačí počkat 5 minut a můžeme v pohodě nakrájet…..

Velmi chutné a jednoduché

DSC_8514

DSC_8515

V původním receptu byla v těstě mozzarella, ale jelikož už mám pár těst z květáku na pizzu za sebou, doporučuju opravdu eidam, jelikož je s ním těsto kompaktnější, víc se vypeče, míň se rozpadá….

 

 

 

1 názor na “Květákové stromboli”

  1. Pingback: Špenátové Stromboli (slaný Závin) | S Blondýnou V Kuchyni

Diskuse uzavřena.