Publikováno Napsat komentář

Holandská omáčka

Včera už mi přišlo nudný, že pořád máme jen maso, myslím maso jen tak, nakořeněný, ogrilovaný, k tomu brambory, hranolky, opíkačky apod.

Rozhodla jsem se teda, že si to změníme holandskou omáčkou. Ještě nikdy jsem ji nedělala, tak jsem měla trochu strach

 

 

Začneme tím, že si na dvě porce dáme do skleněné nebo nerezové misky 2 žloutky, přidáme trochu citronu, já dala pár kapek vína a octa, protože jsem citron našla jen chudáček seschlej. Přidáme sůl a pepř

 

 

 

Začme nahřívat nadf parou ve vodní lázni. Miska se nesmí vody dotýkat.

 

Tuto směs budeme pěkně šlehat, aspioň 4 minuty, ruka namožená, nezájem, nedá se nic dělt, možná by to šlo líp pánům, ti jsou zvyklí….

 

 

Mezitím si v kastrolku rozpustíme skoro celou kostku másla….

 

 

Po rozpuštění slijeme to, co je opravdu tuk od toho bílýho bordelu…., ten nemá v našem másle co dělat

 

Žloutky stále šleháme nad parou a čurkem přiléváme máslo a stále šleháme

 

 

Šleháme, dokud omáčka není pěkně krémová a zahoustlá

 

 

Nandáme na maso, na chřest, nebo na co se nám to momentálně hodí a podáváme

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..