Omeletu dělávám celkem často k snídani, je u nás doma celkem oblíbená, stejně jako asi i vejce na jakýkoliv způsob.
Správná omeleta má být lehoučká, nadýchaná, uprostřed nakrabatěná, nedopečená, taková peřinková 😀
- 3 vejce
- slanina
- cibulka
- sýr
- pažitka
- můžou být žampiony, zelenina, skoro cokoliv chutná
Vejce si rozklepneme do misky, přidáme lžíci vody a vidličkou rozšleháme, ale ne moc
Rozpálíme si pánev, dáme kousek másla, nebo trochu oleje
a nalijeme vajíčka, které rychle začneme shrnovat do středu pánve
Mezitím si osmahneme cibulku,, slaninku, případně cokoliv chceme
Na omeletu, která vypadá jakoby byla hotová asi z poloviny nandáme směs, zasypeme sýrem
a pěkně ke kraji pánve pomocí obracečky zarolujeme