Něco podobného jsem ochutnala v Tunisu v Italské restauraci a moc mi to chutnalo, tak jsem to začala dělat i doma.
Suroviny
- lilek
- rajče
- mozzarella
- chedar
- pepř, sůl, koření dle chuti
- volitelně šunka nebo slanina
Postup
Nejdřív si nakrájejte lilek na kolečka a osolte z obou stran, nechte aspoň 15 minut vypotit, aby pustil pryč případnou hořkost. Doporučuju lilek, který nemá moc semínek, bohužel někdy je mají i ty roztomilý malinký 🙁
Potom lilek na grilu nebo pánvičce ogrilujte, aby byl vláčný, ale ne kašovitý.
Na pánvičce trochu orestujte rajčata se solí, pepřem, česnekem. Jen chvilku, aby byly teplý. V misce smíchejte s trochou sýra
Já, jelikož dělám jen pro sebe a mám malou a celkem hlubokou misku, ze které se to pak blbě dává na talíř, tak si na spodek misky dám šunku, se kterou to jde pak líp vytáhnout
Takže dám šunku a na to začnu vrstvit. Dejte jako první vrstvu lilek, na něj trochu rajčat, natrhanou mozzarellu, zase lilek, rajčata a chedar s mozzarellou. Vše dle chuti.
Nahoru dát určitě mozzarellu, pěkně se opeče a chutná výborně.
Dejte do rozpálené trouby na 200* asi na 15 minut. Nechte vychladnout 5 minut a podávejte. Je to chutný oběd, co dokáže i celkem zasytit