Cibulové kroužky – recept

Fast foody se stali oblíbenými a zařadili se tak mezi normální restaurace. Ne jeden fast food nabízí také cibulové kroužky, které mají rádi nejen děti, ale i dospělí. Cibulové kroužky je však možné udělat i doma. Jak na to?

Jako základní surovinu bude člověk potřebovat cibuli. A samozřejmě asi ne jednu, protože tuto pochoutku všichni milují. Takže tak 3 pěkné cibule. Dál už je to v podstatě na chuti každého jednotlivce. Je taky potřeba mít doma vajíčka, hladkou mouku a pivo.

V misce si člověk rozkvedlá asi 2 žloutky (podle množství kroužků) a do toho si přišlehá koření dle chuti. Hodí se bazalka, pepř, sůl, oregano a směs na špagety. Do vzniklé našlehaniny se přilévá na střídačku pivo (černé je lepší) a sype se hladká mouka.

Vznikne těstíčko, o něco řidší než těsto na palačinky. Do tohoto ochuceného těstíčka se máčí připravené rozebrané cibulové kroužky. Takto namočené kroužky se vkládají do rozpáleného oleje. Oleje musí být vyšší vrstva, tak aby plavaly jako ve friťáku.

Friťák jako takový se moc nedoporučuje, protože se z krásných jednotlivých cibulových kroužků může stát nevzhledný a nechutný slepenec. Osmaží se z každé strany dozlatova. Jí se hned a teplé, protože za studena už to není ono.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang