Alobalové balíčky – recept

Toto jídlo je celkem rychlé a zároveň chutné. Je i celkem dietní a zdravé. Je to sice takové ,,co dům dal“, ale zároveň je to pěkně barevné.

Začíná to alobalem. Jeho velikost záleží od velikosti balíčků, které bude člověk dělat. Nejdříve si člověk nakrájí brambory na plátky, maso na nudličky s kořením, mrkev na kolečka, cibuli, cibulku, bylinky, jakoukoliv nať, hrášek, kukuřici, prostě co komu chutná. Dostatečně se to prosolí a propepří.

Naskládá se to na alobal postříkaný olejem. Brambory je lepší předem proprat od škrobu ve studené vodě. Zabalí se to do alobalu pořádně natěsno a dá péct do vyhřáté trouby asi na 190 stupňů na 30 minut. Po vytažení z trouby se opatrně balíčky otevřou. Pozor na páru.

TIP: V alobalu lze připravit také pečeného lososa nebo pečené vepřové.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang