Skořicoví šneci

Osobně nejsem moc na buchty a už vůbec nemám ráda skořici, ale manžel skořici miluje a šneci z IKEA jsou jeho oblíbenými, tak mu je občas udělám i v domácím prostředí

SAM_2492Příprava je velice jednoduchá. Začnu jakýmkoliv oblíbeným kynutým těstem. Dělám ho většinou od oka.

  • 300g hl. mouky + 100g polhr. mouky
  • 200g mléko
  • 1 vejce
  • 50g máslo
  • 60g cukru
  • cca 1/2 kvasnic
  • špetka soli

Těsto vypracujeme a necháme hodinu vykynout

SAM_2484

Po vykynutí  rozdělíme těsto na 2 části a rozválíme na placky jako na štrůdl

SAM_2485

Připravím si nádivku

  • 120g povolenýho másla
  • 100g cukru
  • 2 lžičky skořice

Pěkně spolu vidličkou rozmašírovat a nakonec utřít do krémovita

Namažu na rozválenou placku

SAM_2486

Těsto zamotám do ruličky jako štrůdl

SAM_2487

A nakrájím na cca 2 cm kusy

SAM_2488

SAM_2490Nechám dokynout cca 10 minut a dám do trouby péct na 20 minut. Dávám do trouby rozehřáté na 200* a po 5ti minutách ztlumím na 160-170. Musí se hlídat, protože cukr se rád nahoře připaluje, jak je vidět na některé fotce

SAM_2493

SAM_2495

Jak jsou pěkně na krásu

Někdy je dělám v kruhové formě, kde je pak skládám ani 1,5 cm od sebe, oni krásně dokynou a jsou pak na sobě nalepený, takže opečenej je jenom vršek.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, sladké pečení. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.