Plněný pikantní hermelín

Tento recept jsem sem vůbec původně nechtěla dávat, jelikož mi přišel opravdu moc obyčejnej, až jsem se divila, že na obou oslavách kolaudací jako první zmizel ze stolu. Ale na žádost švagrové, že sem mám recept dát, aby to švagr pro ni mohl udělat :-) ho sem teda v rychlosti napíšu.

SAM_2759

Začneme tím, že vytáhneme asi hodinu předem máslo z lednice, aby povolilo tak, že jde v pohodě rozmačkat vidličkou.

Másla dám na 2 hermelíny asi o chlup víc než čtvrtku

SAM_2746

Hermelíny vybalíme z obalu :-D , rozpůlíme a lžičkou co nejlépe vydlabeme a hodíme k máslu

SAM_2747

SAM_2748

SAM_2749

SAM_2750

Do této směsi nakrájíme chilli papričku dle toho, jak moc máte plechovou pusu, přidáme pár nalámaných vlašských ořechů, sůl a pepř dle chuti a dobře rozmrvíme pevnou vidličkou.

SAM_2751SAM_2751Vymíchanou směs lžičkou naplníme zpátky do půlek hermelínu, dobře natlačíme, protože vnitřku nám přibylo, slepíme půlky k sobě, zabalíme do původního obalu co nejpevněji a dáme aspoň na 2 hodiny, nejlépe však přes noc ztuhnout do ledničky

Před podáváním nakrájíme na výseče jako koláč

SAM_2759

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, Studená kuchyně + chuťovky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář