Paštika *edit pro Kačku

Někdy manželovi paštiku koupím, je to nevyhnutelná nutnost, protože ji vyžaduje, ale třeba jen na jednu svačinu a té domácí je vždycky víc.
Dnes jsem si řekla, že už je zase na čase oprášit starej recept, ofouknout prach, zpolovičnit množství a pustit se do toho

Co Kačka chutnala bylo:
1 cibule
3 stroužků česneku
250g kuřecích jater(byly z toho tři malý skleničky od efko okurčiček)
1 dcl červené víno.
100 g másla
150 ml šlehačka
sůl pepř
medvědí česnek

Na másle osmažíme cibulku a česnek

Na osmažené přidáme pokrájená játra, na větší kusy, aby se nám to nevysušilo

 

Smažíme asi 4 minuty a pak zalijeme v tomto případě 100 ml vína

Necháme dále dusit asi 3-4 minuty

Jakmile se tekutina odpaří, máme vcelku hotovo, osolíme- dostatečně, protože paštika je vždy méně slaná, než jsme původně mysleli, nějak tu sůl vstřebáva, opepříme

V tuto chvíli je čas přendat celý obsah pánvičky nebo kastrolku do mixéru, v případě nouze si vystačíme i s tyčákem, nebo raději s takovou tou nádobou, co patří k tyčáku
(já momentálně tento robot vyreklamovala, takže nádobka k tyčáku byla dostačující)

Trochu promixujeme a pak přidáme máslo, co nám zbylo
Až je to důkladně promixováno, tak přidáme šlehačku

Mixujeme tak dlouho, až je z toho nevábně vyhlížející kaša

Přimícháme nakrájený medvědí česnek.

Potom nandáme do misek, skleniček. jak je komu libo

zalijeme rozpuštěným máslem, nebo sádlem( momentálně jsem nezalévala)

Necháme dobře vychladit v lednici

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty, Studená kuchyně + chuťovky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář