Obal na smažený sýr , řízek , květák

Smažený řízek jsem dělala s touto směsí už víckrát, ale než jsem se odhodlala napsat tento příspěvek, chtěla jsem zkusit obalit hlavně i sýr  a když už jsem byla v tom, tak jsem to vzala rovnou i s květákem.

DSC_2981

Povedlo se úplně super. A musím říct, že normální trojobal na sýr mi dělá celkem problém. Běžně mi dokáže vytéct tak komplet, že mi zbyde jen obal… A to i přesto, že jsem vyzkoušela všechny známé fígle. Mrazit, obalovat víckrát apod. Jsem na to opravdu lempl.

SUROVINY :

  • 50 g odtučněná slunečnicová mouka
  • 40 g protein (90%)
  • 20 g lahůdkové droždí
  • 15 g odtučněná mandlová mouka

POSTUP :

  • Opět je to velmi složité :-)
  • Všechny suroviny smíchat
  • Maso, květák, sýr namočit v rozšlehaném osoleném vejci
  • Potom obalit ve směsi (sýr jsem udělala dvojmo) a smažit na pánvičce (květák jsem dělala ve friťáku)

Obal je krásně křupavý, bez jakékoliv pachuti, kompaktní, pěkně drží. Sýr byl obalený fakt lépe, než klasický a přitom vevnitř úplně krásně tekl

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.