Máslo z vlašských ořechů – recept

Ořechová másla se těší značné oblibě. Používají se do různých sladkých pokrmů nebo jen tak, když je chuť na sladké. Dají se také vyrobit doma. Nejznámějším z nich je asi burákové máslo. A co takhle máslo z vlašáků?

Začíná se klasicky tím, že se vyloupou ořechy. Vyberou se jen ty pěkné, nezčernalé, cca 200 g. Nasypou se do nádoby k tyčovému mixéru, lépe by bylo přímo do nějakého robota. Mixuje se do doby než se to začne lepit na stěny a spojovat.

Tehdy je na čase přilít kapičku oleje, pokud se konzistence nezdá dostatečně tekutá. Opět se mixuje. Přidá se lžička třtinového cukru a lžička mořské soli. Projede se to ještě mixérem a můžu se to nandat do skleničky.

Takto udělané máslo je také skvělý dárek. Stačí skleničku polepit, napsat složení, průvodní dopis a hezky zabalit. Doma si lze udělat také domácí arašídové máslo.

© 2024 Vmagazin.cz | Nakódoval Leoš Lang