Máslo z vlašských ořechů

Jelikož jsem se účastnila akce o které jsem psala Tady, tak jsem musela vymyslet něco dobrýho a jedlýho.

Za sebou už jsem měla pokusy s burákovým máslem, které nebylo tak úplně konzistenčně ono. Řekla jsem si, že máslo z vlašáků bude na poslání poštou to pravé. původní plán byla moje fenomenální paštika, kterou každý miluje, ale ta by nemusela přežít doručování českou poštou

SAM_4381Začnu klasicky tím, že vyloupám ořechy a vyberu jen ty pěkné, nezčernalé apod. cca 200g

Nasypu je do nádoby k tyčovému mixéru, lépe by bylo přímo do nějakého robota

SAM_4364

pár pulzama to projedu, až se to začne lepit na stěny a spojovat

SAM_4365

SAM_4366

SAM_4368Tehdy je na čase přilít kapičku oleje, pokud se konzistence nezdá dostatečně tekutá

Opět propulzuju

SAM_4370Přidám lžičku třtinového cukru a lžičku mořské soli

SAM_4371Projedu ještě mixérem a můžu nandat do skleničky

SAM_4372

SAM_4373Jelikož jsem posílala jako dárek, tak mi zbývalo ještě polepit skleničku, napsat složení, průvodní dopis a zabalit

SAM_4380

SAM_4381

SAM_4382

SAM_4383

SAM_4384

Abych nezapomněla, mě z této akce přišel balíček taky, bohužel v něm nebyl žádný průvodní dopis, takže ani nevím, od koho byl

SAM_4408

SAM_4409

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.