Low carb Zelná miska (Crack slaw egg rolls)

Úžasné jídlo z jednoho hrnce :-D

20190103200604_IMG_0356

 

SUROVINY:

  • Bílé zelí (hlávka cca 1,5 kg)
  • Slanina cca 150g
  • Mleté maso (nejlépe plecko) 700g
  • Mrkev na julienne, asi 2 větší
  • Sušený,  př  Čerstvý zázvor
  • Sojova omáčka cca 30 ml
  • Jarní cibulka na ozdobu
  • Olej
  • Sůl, pepř, česnek

POSTUP :

  • Zelí nakrouhat na mandolíně, nebo nakrájet na tenké nudličky
  • Slaninu nakrájet na malé kostičky
  • Mrkev nakrájet na julienne
  • Slaninu na oleji osmažit, dokud nepustí trochu svého tuku
  • Přidat mleté maso, sůl, pepř
  • Zarestovat do světle hnědé barvy
  • Přidat nakrájené zelí a mrkev
  • Zázvor
  • Vše bez vody restovat cca 10-15 minut
  • Mírně podlít, asi panákem vody
  • Zakrýt pokličkou a dusit 15-20 minut. Zelí musí být takřka měkké, ale ne blamcavé
  • Odkrýt, přilít sojovou omáčku, případně dochutit solí a pepřem
  • Nandat na hluboký talíř, ozdobit zelenou částí jarní cibulky

IMG_20190123_132437_406

2019-01-04_10.22.53

20190122193448_IMG_0757

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.