Low carb těstoviny (takřka originál)

Včera jsem dělala kuře na paprice. Dělávám k tomu grusetky, pokud chci něco jako těstoviny. Osobně mám raději květák. Můj syn však grusetky nemusí, jsou moc vajíčkové, je to pro něj už moc jiný, než běžná strava. Jsem ráda, že se snaží, a dost úspěšně, jíst LC. Takže jsem přemýšlela, proč ještě nikdo nedělá LC těstoviny klasickým způsobem. Prostě mouka, vejce, vyválet, usušit a hlavně normálně vařit ve vodě.

20200123201225_IMG_1807

Řekla jsem si, že za zkoušku nic nedám, vždyť je to trocha mouky a chvíle práce, přinejhorším to skončí za stálého míchání v odpadních vodách.

Včerejší varianta byla v pohodě, synovi i mně chutnala, ale trošku jsem si říkala, že by to mohlo být ještě trochu konzistencí lepší, víc ohebné atd.

Takže dnes jsem dělala další pokus, za mě je už velmi jedlý a s omáčkou těžko poznat rozdíl.

SUROVINY :

  • 50 g lupinová mouka
  • 30 g protein (90%)
  • 15 g odtučněná mandlová mouka
  • 5 g guarová guma
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • Lžička (cca 5 g sůl)
  • 20-30 g voda
  • Na vaření voda se solí a trochou oleje

POSTUP :

  • Suroviny na těstoviny všechny nandat do robota s noži, pro mě nejrychlejší způsob, ale v pohodě jde udělat i ručně, jako kdysi
  • Promixovat
  • Těsto slepit v kouli a nechat aspoň 20 minut odstát, aby všechny mouky krásně nasákly
  • Kusy těsta (cca 1/3) rozválet co nejvíc do tenka
  • Krájet nudle
  • Vařit ve vroucí vodě, řádně osolené, s přídavkem trošky oleje cca 10 minut
  • Zcedit, pokapat olejem a podávat nejlépe s omáčkou
  • Lze krásně i usušit, jako klasické těstoviny, a uložit na jindy ve vzduchotěsné dóze

20200123201220_IMG_1806

 

Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.