Low carb TACOS

Tento recept jsem si zapsala už velmi dávno. Jenomže už nevím odkud. Napsala jsem si jen suroviny, bez množství. To mi ani nevadilo, protože si stejně musím udělat věci po svým. Kdysi jsem dělala taco jen ze sýrů. Bylo fajn, ale konzistence pro mě nebyla úplně ideální

DSC_2930

SUROVINY :

  • 150 g mražený listový špenát
  • 200 g strouhané sýry (gouda, chedar apod.)
  • 4 vejce
  • 40 g odtučněná mandlová mouka
  • 50 g odtučněná slunečnicová mouka
  • 60 g lupinová mouka
  • Lžička sůl
  • Pepř, Sušený česnek…. Dle chuti

POSTUP :

  • Špenát rozpustit na pánvičce s troškou vody, osolit, očesnekovat, nechat úplně vystydnout
  • Vejce rozmíchat, přidat koření, strouhaný sýr
  • Přidat všechny mouky a promíchat, vznikne těsto, které je celkem husté, ale furt kašovité, jen z něj nevytíkají vejce
  • Na plech lžící nebo tvořítkem na kopečky zmrzliny dělat kopečky
  • Mokrou rukou roztáhnout (rozmáčknout) do tenka, kulatý tvar
  • Péct cca 10 minut na 190 C
  • Poté plnit náplní, dle chuti. Já mám kuřeci maso, sýr, čerstvou zeleninu a pikantní dip
  • Spíchnout párátkem a podávat

DSC_2925

Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.