Low carb „smažený “ květák

Smažený květák v klasické verzi bylo jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Když jsem ochutnala tento, hned jsem na ten běžný zapomněla.20190114202522_IMG_0631

SUROVINY :

  • Květák
  • 3 vejce
  • Parmezán cca 100-150g
  • Sůl
  • (volitelně křupky z prasečích kůží)

POSTUP :

  • Květák rozebrat na střední růžičky a v osolené vodě trochu povařit. Nesmí se rozvařit  musí zůstat polotvrdý, proto je nutné mít růžičky přibližně stejně velikosti
  • Květák zcedit, nechat aspoň 15 minut oschnout
  • Rozšlehat vejce se solí a pepřem
  • Parmezán nastrouhat na jemném struhadle, nejlépe tzv. Microplane
  • Květák protáhnout v rozšlehaných vejcích a obalovat ve strouhaném parmezánu , případně parmezánu smíchaném s podrcenýma křupkama
  • Skládat na plech vyložený pečící fólií
  • Pokapat olejem
  • Vložit do trouby rozpálené na 180 st.
  • Péct asi 20 minut, dokud nebude jedna strana zlatá, pak otočit a dopéct i druhou
Příspěvek byl publikován v rubrice LCHF, recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.