Low carb slané vafle

Zkoušela jsem recepty, kde se tyto vafle dělají jen z kombinace vajec, sýra a kypřidla. Neříkám, že by to nebylo jedlý, ale žádnéj wau efekt. Chutnalo to jako omeleta se sýrem. Vůbec se to nedalo přirovnat k nějakýmu pečivu, k něčemu, co vy si třeba člověk obložil jako sandwich. Nedovedla jsem si to představit ani jako podklad pro hamburger, nebo vejce Benedikt.

20200128172309_IMG_1850

Musely teda přijít pokusy s kombinací nějaké mouky, aby tam bylo něco na skus. Něco trochu na žvýkání, něco, co pěkně udrží oblohu.

SUROVINY :

  • 5 vejce
  • 140 g zakysaná smetana
  • 40 g protein
  • 25 g lupinová mouka
  • 15 g prdopeč
  • 6 g sůl (1 lžička)
  • 35 g chedar (nastrouhat)
  • 35 g gouda (nastrouhat)
  • 40 g voda

20200128162656_IMG_1842

POSTUP :

  • Není takřka co psát
  • Všechny suroviny smíchat
  • Nechat odpočinout asi 5 minut
  • Lít cca 50 ml šufánek na každou vafli (cca 2 lžíce)
  • Péct 4 minuty
  • Servírovat
  • Vznikne 12 vaflí
Příspěvek byl publikován v rubrice recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.